Spoštovani starši!

Kot ste najverjetneje že obveščeni z medijev, je Vlada v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19.

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci naj jih prinesejo s seboj v šolo.

Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, nas prosim o tem obvestite, saj se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Testiranje bo potekalo tako, da se bodo učenci prvič v sredo, 17. 11. 2021 samotestirali po protokolu šole, ki bo skupaj z izjavo staršev o aamotestiranju objavljen naknadno (po prejemu natančnejših navodil s strani MIZŠ).

vizija1

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi tudi sam izvesti.

Varno in spodbudno učno okolje za vse učence je osnovni pogoj, ki ga vsaka šola mora dosledno negovati in izpolnjevati. Že lani smo si skupaj z vami prizadevali, da bi šolanje učencev ostalo v prostorih šole, letos pa imamo nekaj več orodij, s katerimi lahko to tudi dosežemo.

Če želimo pouk izvajati v varnem in spodbudnem okolju v prostorih šole, moramo dosledno skrbeti za telesno zdravje, obenem pa najti načine, ki bodo negovali tudi duševno zdravje vseh, ki vstopamo v šolski prostor. Zaradi razbohotenja epidemije je velik del naših prizadevanj trenutno usmerjen v izvajanje različnih ukrepov, ki pomagajo zajeziti širjenje virusa. Šola je prostor, kjer se srečuje večje število otrok, zato tako šola kot tudi starši nosimo veliko odgovornost, saj smo s svojimi ravnanji dejavnik, ki lahko olajša ali pa ovira širjenje nalezljive bolezni. Obenem moramo biti pozorni, da ukrepe izvajamo na način, ki je spoštljiv in neguje dostojanstvo slehernega.

Lep pozdrav, ravnateljica Mateja Maljevac

PRILOGA: Izjava zveze združenja ravnateljev

(Visited 32 times, 1 visits today)