Na svetu si, da gledaš sonce,
na svetu si, da greš za soncem,
na svetu si, da sam si sonce.

(Tone Pavček)

V torek, 7. 6. 2022, smo otroci in zaposleni z Osnovne šole Rudija Mahniča – Brkinca Pregarje organizirali literarno čajanko. Po kar dveletni pavzi smo se otroci zelo veselili, da pokažemo, kaj vse smo ustvarili in se naučili. Nekateri so celo prvič nastopili. Vsi so bili odlični.

Poleg učencev so se predstavili tudi vrtčevski otroci. 1. in 3. razred se je predstavil z deklamacijami pesmic (Mravljišče, Burja in Žuželčji žur), 2. in 4. razred pa z avtorskimi zgodbicami o pravljičnih junakih. Petošolci, šestošolci in sedmošolka so odigrali dramsko igrico z naslovom Dva zakon arhitekta.

Najstarejši učenci so recitirali nekaj znanih pesmi Toneta Pavčka. Pia, Julija in Lana so zapisale nekaj verzov, ki sta jih nato predstavili Ajda C. in Taja Z.

Na koncu prireditve so učiteljice predvajale še posnetek, ki je na tekmovanju Varno na kolesu zasedel 1. mesto. Za glasbeno popestritev sta poskrbela Valerija s klarinetom in Anže s harmoniko.

Ne moremo se odločiti, katera točka je bila najboljša, saj so vsi vložili veliko truda in časa. Gledalci so navdušeno spremljali predstavo, ploskali, nas slikali in na koncu pohvalili. Vsi smo se okrepčali z odličnim sadnim čajem in sladkimi piškoti, ki sta jih pripravili kuharici Nadja in Selma.

Nekaj utrinkov prijetnega popoldneva si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Anže, učenec 5. razreda, in

Ajda, učenka 6. razreda

https://photos.app.goo.gl/UDa1qdhyY7jzPwg7A

(Visited 126 times, 1 visits today)