Zavarovalnica Triglav že tradicionalno z akcijo Otroci Triglava slovenskim šolarjem omogoča oglede smučarskih skokov v dolini pod Poncami. Letos je bila v akcijo vključena tudi postojnska izpostava zavarovalnice, njeni predstavniki so na četrtkov uradni trening in kvalifikacije pred zaključkom letošnjega svetovnega pokala v smučarskih skokih pospremili skoraj štiri tisoč otrok.

Ena od naših učenk je vtise povzela takole: V četrtek 30. marca smo se učenci od četrtega do devetega razreda odpravili na zanimiv in razburljiv izlet v Planico, kjer smo gledali smučarske skoke in uživali nekaj glasbe v živo.

Zelo zgodaj zjutraj (okrog 6.30) smo se zbrali pred šolo, kjer nas je pričakalo nekaj učiteljic. Izpred šole smo začeli pot z avtobusom. Vseh nas je bilo precej malo, zato smo se lahko udobno namestili na avtobusnih sedežih. Pot je bila dolga in s krajšimi postanki. Ko smo končno prispeli na cilj, smo polni navdušenja komaj že čakali, kako se bo dan razpletel.

Najprej smo dobili topel obrok (hrenovko v kruhu) in se posedli za mize. Nekateri učenci so si kupili nekaj pripomočkov za navijanje in vsi po obrazu oblepljeni z nalepkami slovenskih zastav pričakali prvi skok dneva. Med uživanjem v opazovanju smučarjev smo bujno in glasni podpirali slovenske skakalce. Zavladalo je veselje ko so naši zasedli prvo, drugo in tretje mesto. Po koncu skokov nas so presenetili še nastopi Eve Boto, Nipkeja in Challeta Salleta. Med njihovim nastopanjem so se na odru zbrali tudi slovenski skakalci in maskota Kuža pazi. Učenci in učitelji smo bili vseskozi nasmejani in se zabavali.

Po koncu dogodka smo se polni novih spominov z avtobusom odpeljali proti šoli. Zelo smo se zabavali in to izkušnjo bi z veseljem še kdaj ponovili.

Taja Zadnik

Res velik hvala zavarovalnici Triglav in njenim zaposlenim!

(Visited 73 times, 1 visits today)