19. novembra smo tudi na naši šoli že enajstič obeležili dan slovenske hrane in sodelovali v projektu »TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK«.

Leto 2021 je razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave, zato je letošnji  Tradicionalni slovenski zajtrk potekal pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«  

Po nagovoru vodje po šolskem radiu smo tudi letos, kot že vsa leta, okusili dobrote ekološke kmetije Mahne na Tatrah. Pojedli smo domač kruh, maslo, med, pili kravje mleko, zajtrk pa zaključili z jabolkom.

 Po zajtrku smo po skupinah pričeli z delom. Ogledali smo si poučne filmčke, seznanili smo se s pomenom zajtrka, zdrave prehrane, oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

Poleg tega smo po skupinah obdelali naslednje teme: Od zrna do kruha, Od čebele do medu in sadja, Priprava pogrinjkov, bonton pri mizi, Konzerviranje.

Naučili smo se veliko novega, zvedeli smo dosti zanimivosti.

Da smo pridno delali, smo dokazali pri poročanju skupin, ki je potekalo preko zooma, saj se skupine ne smemo mešati.

(Visited 139 times, 1 visits today)