V sredo, 23. 3. 2022, smo na šoli izvedli tehniški dan na temo Varni na spletu.

Otroci v 1., 2., 3. in 4. razredu so si ogledali kratek film Blebetač  https://www.youtube.com/watch?&feature=emblogo ,  nato so se učiteljice z njimi pogovarjale o tem, katere skrivnosti ne smejo razkrivati na spletu, o tem, da prijatelji na računalniku niso vsi pravi prijatelji in nikoli ne vemo, kdo se za določeno fotografijo skriva, kako pomembno je večino svojega prostega časa preživeti v naravi in s pravimi prijatelji.  Potem so poslušali še zgodbice na to temo in risali risbice.

Učenci 5., 6., in 7. razreda so si ogledali nekaj kratkih filmčkov in se o njih pogovarjali. Nato so si ogledali spletno predstavo, ki so jo pripravili na Arnesu https://youtu.be/KiqdMmW3k_0. Sledila je priprava stripov.

Učenci 8. in 9. razreda so si ogledali film Moški, ženske in otroci, ki odkriva skrite težave najstnikov in  njihovih staršev, ter vpliv socialnih omrežij in moderne tehnologije na njihova življenja. Sledil je pogovor o filmu, priprava stripov in ogled Arnesove spletne predstave za zadnjo triado:  https://youtu.be/RSeVpNPxyFo.

20220328_103047

Slika 1 of 47

(Visited 76 times, 1 visits today)