… OBISKALI:

… spletno stran za družinsko pismenost https://druzina.pismen.si.

Tam najdete pravo zakladnico vsebin, informacij, nasvetov in dejavnosti, ki jih potrebujejo družine, ki bi rade obogatile svoj vsakdan z dejavnostmi za spodbujanje pismenosti. Pri tem ne govorimo le o spodbujanju bralne pismenosti – čeprav je ta osnova vseh ostalih pismenosti in ji je na spletni strani namenjene največ pozornosti – temveč tudi o matematični, naravoslovni, digitalni, medijski ter še kakšni drugi pismenosti.

PREBRALI:

Zanimiv pogovor z razvojno psihologinjo dr. Ljubico Marjanovič Umek ob začetku šolskega leta, v katerem se dotakne inflacije ocen, pomena počitka in prostega časa in še marsičesa, kar zadeva šole, učence in njihove družine.

… POSLUŠALI:

prvi program Radia Slovenija, Radio Prvi.

Danes se že ves dan potepa po Ilirski Bistrici. (7. 6. 2023)

POGLEDALI:

belgijski film o odraščanju, poln akcije, humorja in čustev. Ali lahko vedno uresničimo svoje želje in sanje? Brezplačen ogled na voljo do 30. 5. (21. 5. 2023)

(povezava)

PREBRALI: Intervju z enim najpomembnejših nemških raziskovalcev delovanja možganov o negativnem učinku eletronskih naprav na mlade možgane. V slovenščino je prevedena tudi njegova knjiga Epidemija pametnih telefonov. (14. 5. 2023)

(povezava)

PREBRALI: Intervju o postavljanju zdravih mej, da bodo naši otroci zrasli v odgovorne in zadovoljne odrasle. (8. 5. 2023)

(povezava)

(Visited 31 times, 1 visits today)